Marensa » Specials » Gerechten

Recepten, gerechten en koken

Recepten, gerechten en koken Hoe bedenk je zelf een uniek en vooral lekker recept? Hoe zet je de lekkerste gerechten uit binnen- en buitenland op tafel? Hoe leer je goed koken en hoe maak je een lekkere soep? Je leest het allemaal in deze special.

Zelf soep maken

Zelf soep maken is makkelijker dan je denkt. Daarnaast wordt je moeite beloond met de energie en de liefde die je in je zelfgemaakte soep gestopt hebt. Zelfgemaakte soep is immers veel lekkerder dan soep uit de supermarkt. Lees in onderstaand artikel meer over zelf soep maken.

Zelf recepten bedenken

Zelf recepten bedenken, is dat nu zo lastig? Het kan erg lastig zijn wanneer je geen idee hebt welke producten wel en niet bij elkaar passen. UIteraard heb je ook een flinke dosis inspiratie en geduld nodig. Meerdere gerechten zullen mislukken tot je dat ene unieke recept gemaakt hebt. Hoe maak je nu zelf een succesvol recept? Je leest het in onderstaand artikel.

Internationaal koken

Nederlanders houden van de Hollandse pot, maar kiezen toch ook zeker steeds vaker voor de buitenlandse koken. Toch wordt internationaal eten nog altijd vaker bij een restaurant gehaald dan zelf op tafel gezet en dat is onnodig. Het is heel eenvoudig om zelf internationale gerechten te (leren) maken. In onderstaand artikel lees je hier meer over.

Hoe leer je koken?

Leren koken is niet erg lastig, maar goed leren koken kost wat extra tijd. Eigenlijk kan iedereen goed leren koken, al heeft zeker niet iedereen het in zich om een topkok in een sterrenrestaurant te worden. Wil jij leren koken? Lees dan onderstaand artikel en je bent al een eindje op weg.

De meest populaire gerechten

Veel Nederlanders zetten iedere week dezelfde maaltijden op tafel. Aardappels, groente en vlees, iedere dag weer. Wel wordt er gewisseld met wat internationale gerechten, als pasta's en rijst. Toch houden we wel van variatie en vinden we het belangrijk dat gerechten vooral lekker zijn. Aardappels, groente en vlees raakt een beetje uit de tijd. Lees meer over de populairste gerechten van vandaag de dag in onderstaand artikel.

Eten in Nederland

Wat eten we tegenwoordig in Nederland? Wanneer we kijken naar een jaar of twintig terug, dan is het heel eenvoudig. Iedere dag een aardappeltje, een beetje groente en een sappig stukje vlees. Af en toe eens een soepje of een bord macaroni en in het weekend een snackje. Lekker hoor, maar tegenwoordig kiezen we toch ook regelmatig voor iets anders, iets lekkerders, iets internationaals.. Lees meer over wat Nederlanders tegenwoordig graag eten in onderstaand artikel.
De meest populaire gerechten

De meest populaire gerechten

Nederland is een multicultureel land en dat is ook terug te zien in ons eetgedrag. We eten niet meer elke dag Hollandse pot, maar ook Surinaamse roti, Turkse bulgur, Indische kip, Spaanse paella en It…
Eten in Nederland

Eten in Nederland

In Nederlandse eetgewoontes zie je tegenwoordig steeds meer terug van onze multiculturele samenleving. Tot zo’n twintig jaar geleden werden er ’s avonds groenten, vlees en aardappels nog bijna dagelij…
Hoe leer je koken?

Hoe leer je koken?

De meeste mensen leren om te koken als ze voor het eerst op zichzelf gaan wonen. Bij goed en lekker koken draait het vooral om de basis. Als je eenmaal weet hoe je bepaalde producten en gerechten moet…
Internationaal koken

Internationaal koken

Internationale gerechten worden steeds populairder in ons land. Zo wisselen we de oerhollandse pot steeds vaker af met onder meer Surinaams, Indisch of Japans eten. Deze maaltijden worden in de meeste…
Zelf recepten bedenken

Zelf recepten bedenken

De lekkerste gerechten kun je maken zonder gebruik te maken van een kookboek of website. Zelf recepten bedenken is namelijk ook een optie. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is inspiratie en creativ…
Zelf soep maken

Zelf soep maken

Zelf soep maken is voor veel mensen teveel werk, zeker in deze drukke tijd. Toch is dat erg zonde. Zelfgemaakte soepen blijven toch net altijd even een tikkie lekkerder dan de soepen uit de supermarkt…
Gepubliceerd door Marensa op 12-01-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.